Poslat na e-mail

Poslat na e-mail

Na zadaný email přijemce bude odeslán odkaz na tento produkt. Pokud máte dotaz k produktu, využijte helpdesk nebo navštivte sekci Kontakt.

Email příjemce:* 
Váš e-mail: 
Vaše jméno: 
Vzkaz: 


* Vaše jméno a email se zobrazí v odeslané zprávě společně s odkazem.

Co to je modré světlo a čím je škodlivé pro naše oči?

Modré světlo (nebo také modrofialové) je běžnou součástí spektra například slunečního záření. Část složek modrého světla je užitečná až nezbytná pro náš život, ale nadmíra tohoto světla může být příčinou dlouhodobého poškození zraku urychlující stárnutí očí vedoucího až k výskytu zákalů a poškození buněk sítnice.

MODRÉ SVĚTLO

Modré světlo mezi 380 a 470 nm je považováno za škodlivé, protože může způsobit poškození sítnice, šedý zákal a je spojeno s poruchami spánku.

Všechny spektra modrého světla však nejsou špatné, například spektrum od 470 do 500 nm, nazývané také tyrkysově modré světlo, je obecně považováno za dobré.

Tato škála viditelného modrého světla je prospěšná, protože stimuluje přirozené reflexy chránící oči před přeexponováním a také pomáhá kognitivním funkcím mozku. Zároveň stimuluje fotosenzitivní retinální gangliové buňky, také pupilární reflex a kontroluje cirkadiánní cyklus.

Kde se vyskytuje modré světlo?

V současnosti na naše oči působí modré světlo v zásadě celý den skrze slunce, mobily, počítače, televizní obrazovku v podstatě ze všech digitálních zařízení.

Jaká je prevence ochrany očí před modrým světlem?

Jednoduchým řešením jsou brýlová skla (v našem případě nedioptrická), která viditelně odráží škodlivé modrofialové světlo od Vašich brýlových čoček a pomáhá tím chránit Váš zrak.

Kontaktní formulář

Kontaktní formulář

Jméno: 
E-mail: 
telefon: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Hlídat dostupnost